WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT?

ROC-datacenter-muur-1-e1498574215290

Je rekent met de methode Studiemeter van Deviant.  Omdat Studiemeter vooral bestaat uit rekenopgaven, vind je op deze website aanvullende uitleg. Daarnaast zijn bij wijze van voorbeeld een aantal opgaven toegevoegd, die je ook op je rekenexamen kunt verwachten.

Om in te loggen op studiemeter heb je een licentie nodig. Als je (nog) geen licentie hebt, moet je dat meteen melden bij een van de coaches. Want zonder licentie kun je niet starten en loop je studievertraging op.

Hieronder vind je hoe je moet inloggen in studiemeter. Je hebt meteen de eerst week een opdracht dus het is belangrijk dat je meteen start. 

Onderaan deze pagina staat de planning voor de eerste periode. Houd de berichten op deze website steeds in de gaten, want soms is het nodig om de planning aan te passen.

In de berichten vind je soms ook extra hulp. Dat is nuttig als je een bepaald onderdeel lastig vindt. 

hoe-moet-je-inloggen-in-studiemeter

Als je al goed kunt rekenen, zal het je niet zoveel moeite kosten om straks een voldoende te halen voor je rekenexamen. Je zult er dan wel voor moeten zorgen dat je iedere week de opdrachten maakt. Je vindt de opdrachten die je wekelijks moet maken onder het menu planning op deze website. Denk eraan dat je de tussentoetsen zelf maakt, zonder hulp van anderen. Want “fouten” zijn belangrijk bij rekenen. Daardoor weet je welke onderdelen je nog eens moet bestuderen of misschien moet je toch even een van de coaches inschakelen, om je te ondersteunen. 

TUSSENTOETSEN MAAK JE ALTIJD ZELF WANT DAARDOOR WEET JE WELKE ONDERDELEN JE NOG EENS MOET BESTUDEREN

Maar misschien vind jij rekenen erg lastig. Vaak komt dat doordat je slecht rekenonderwijs hebt gehad. Rekenen is dan niet leuk en misschien denk je wel: “Ik doe er geen moeite meer, want ik leer toch nooit rekenen”. Dat is niet waar:

IEDEREEN KAN LEREN REKENEN JIJ OOK

Het belangrijkste is dat jij niet gelooft in het fabeltje dat je niet kunt rekenen. Ja, en soms lukt het echt niet alleen, soms heb je een duwtje in je rug nodig in de vorm van individuele hulp. Hoe eerlijker jij daarover bent, hoe beter het werkt. Aarzel nooit om hulp te vragen van een van de coaches en soms kan een medestudent je op weg helpen, al de coach even met iemand anders bezig is. 

VRAAG ALTIJD HULP ALS DAT NODIG IS